Korvstroganoff med ris

Porsjoner: 4
Tid: 60 minutter

Den traditionella korvstroganoffen funkar till vardags som till middagsbjudning.

Ingredienser

Korvstroganoff

  • 800 gr Trångsvikens falukorv
  • 1 st Gul lök
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Senap
  • 2 dl Creme fraiche
  • 300 gr Krossade tomater

Ris

Persilja

Gör så her

  1. Skölj riset och koka enligt anvisning.

  2. Skiva falukorven i mindre bitar/stänger.

  3. Hacka gul lök och stek den mjuk i smör, tillsätt tomatpuré och stek vidare någon minut.

  4. Tillsätt korven och stek tills korven får lite färg.

  5. Tillsätt krossade tomater, senap, och creme fraiche.

  6. Låt grytan puttra någon minut och tillsätt salt och peppar efter tycke.

  7. Tillsätt lite persilja och rör om, spara lite för gardering.

  8. Servera med ris och en fräsch sallad, gärna tomater i.

Trångsvikens Chark AB
Alsenvägen 14
835 96 Trångsviken

Momsreg nr: SE559049648401
Bankgiro: 5088-0723
Facebook